värmlands museum

Måndag Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor. Vegetariskt – Sojakorvslåda med tomat och pepparrot. Falukorvslåda med pepparrot, dill, tomater och hemlagat potatismos. Tisdag Raggmunkar med knaperstekt fläsk och lingonsylt alt. bruna bönor. Vegetariskt – Rotfruktsjansson, sojakorv och kikärtsbullar. Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer med mer än besökare per år. Vi vill visa och förmedla kulturhistoria och konst som ger nya upplevelser och insikter om vad det är att vara människa – belysa samtidsfrågor, väcka nyfikenhet och ge ett vidgat perspektiv på samhällsutvecklingen. Hemlagad lunchbuffé, fika, brunch, konferens och kultur. På sandgrundudden i Karlstad.

Värmlands museum - sklen

I nutiden kan vi fascineras av föreställningar om pukharen. Vi strävar efter delaktighet och vill beröra alla länsinvånare genom en bred verksamhet i hela länet, bl a genom våra fyra filialer. Redan på talet hölls samlingen öppen för allmänheten en timme på onsdagar och lördagar. Cyrillus beskrev den i sin bok Byggnads konsten och staden med orden "Platsen är genom den vackra utsikten över älven och sin egen sällsamma skönhet i alldeles osedvanlig grad lämpad att bilda ramen kring en byggnad, vigd år skönheten och hembygden, konsten och kulturen". År byggdes museet till med ett större, sjukantigt falurött hus, ritat av Carl Nyrén. Pukharens värld Bland väsen och varsel i finnskogen 1 juni — 31 augusti. Falukorvslåda med pepparrot, hyra lägenhet torrevieja, tomater och hemlagat potatismos. Torsdag Lax och fisksoppa med saffran med m. Under och efter den långa gemensamma tiden har befolkning flyttat mellan Sverige och Finland. Detta har kommit kungsängen sängar i efterhand kallas folktro. Nyrén placerade tillbyggnaden bredvid den äldre byggnaden.

Värmlands museum - hundvska

I morgon och på lördag kan besökare i Långban gruv- och kulturby följa med vår guide Lillian Höjd på en guidad tur om kvinnans roll vid gruvorna genom historien. Vegetarisk — Gratinerad chorizolåda med ratatouillegrönsaker och grönsaker. Det nya ombyggda museet väntas öppna sommaren , bland annat med helt nya utställningar om Värmlands historia. Sommarens utställning Pukharens värld Torsdag 8 juni kl Byggnaden kröns av ett utsvängt i ärgad koppartak i kinesisk stil. Detta då det gamla Cyrillushuset skulle fortsätta att spela huvudrollen. Sverige och Finland var ett och samma rike i år.